Berättelser om mänskligheten- Swedish

1) Att lyssna i Berlin

På jobbet träffar jag alltid de mest intressanta och mest ovanliga människa. Eller så är de inte så ovanliga, men man skulle inte träffa dem vanligtvis, för att man träffar inte så många olika människa på en sån kort tid i vardagen. I alla fall så berätta några av dem historier från deras liv som berör mig eller får mig att tänka.

En historia som jag minns fortfarande berättade en kvinna från Berlin för mig. Hon berättade för mig om denna dagen då hon inte bara gick till jobbet. På denna dagen så gick hon till stadsdelen Marzahn, och höll ett skylt där det stod att hon lyssnar. Hon gav människorna en möjlighet att prata om deras tanka, sorger problem eller önskemål. Hon berättade inte själv, utan stod där för att ändra skulle kunna komma dit medan henne lyssnar på dem.

Vanligtvis så berättar jag saker för andra på jobbet – denna gången så berättade någon något nytt för mig och påminde mig om något. Kvinnan påminde mig om att der är viktigt att lyssna. Inte att ge råd, utan att lyssna på ett aktivt sätt.